Wijn uit Rodos
Rodos kent een wijngeschiedenis van duizenden jaren. De overvloedige zon en de verkoeling van de zee maakt het een goede plek voor de wijnbouw. Tegenwoordig worden er zoete muskaatwijnen, mousserende wijnen en droge rode en witte wijnen gemaakt.
Aan zon ontbreekt het Rodos niet; en ook niet aan hitte. Verkoeling van de zee en meer regenval dan op de meeste andere eilanden maakt Rodos toch zeer geschikt voor de wijnbouw. En die kent een lange geschiedenis. Rodos was al in de oudheid een belangrijke wijnproducent. Nog steeds worden er goede wijnen gemaakt. Zoals mousserende wijn, de oudste van Griekenland, die er als tafelwijn wordt verkocht.
Want er zijn maar drie appellations op Rodos: Eén voor droge witte wijn van de Athiri druif, één voor een zoete muskaat die Muscat Triani wordt genoemd en één voor donkerrode droge wijn van de Mandelaria druif, die op Rodos Amorgiano wordt genoemd. De Mandelaria groeit op de hoogste terrassenwijngaarden van het eiland.