Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Steiermark

steiermark wijn kopen

Het bergachtige wijngebied Steiermark ligt in het zuiden van Oostenrijk. Het is de enige Oostenrijkse wijnregio met een mediterraan klimaat. Er worden vooral witte wijnen gemaakt. De vulkanische gronden maakt ze bijzonder mineralig. De Sauvignon Blancs behoren tot de beste van de wereld.

Süd-Oststeiermark

Kenmerkend voor Süd-Oststeiermark zijn de vele kleine, ambachtelijke wijndomeinen. De meesten zijn gevestigd op de hellingen van uitgedoofde vulkanen, die de contouren van het landschap bepalen. De 1.300 hectare wijngaard liggen rondom de stadjes Klöch, St. Anna am Aigen en Straden. Er worden prachige Sauvignon Blancs gemaakt. Eén druivenras mag niet onvermeld blijven en dat is de flegmatieke, aromatische Traminer uit Südost-Stiermark. Neumeister uit Straden is het beroemdste wijnhuis van de regio.

Südsteiermark

Südsteiermark brengt vooral frisse, witte wijnen voort. Een groot deel van de 1.950 hectare is beplant met Sauvignon Blanc. Daarnaast staat er ook veel Welschriesling, Morrilon (Chardonnay) Muskateller en Traminer. Südsteiermark is het meest pittoreske wijngebied van Oostenrijk, met zijn glooiende heuvels en ranke pijnbomen. Tegelijkertijd is het er hard werken: De wijngaarden liggen op steile heuvels, die mechanisatie onmogelijk maken.

Weststeiermark

Weststeiermark telt slechts 450 hectare wijngaarden, maar op dit kleine oppervlak weten de wijnboeren een verbazingwekkende verscheidenheid aan wijnstijlen te produceren. Allereerst de frisse Schilcher (rosé) met zijn zeer hoge zuren. Maar ook gespierde, tanninerijke rode wijnen en frisse, elegante mousserende wijnen. Meest verwonderlijk is, dat al deze stijlen en wijnen afkomstig zijn van één inheems druivenras: de Blauer Wildbacher.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.