Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Prima wijn, snel geleverd

beoordeling

Doos met 12 flessen is niet te tillen!

Liesbeth C.

Mijn aanrader: Telavi Marani Saperavi


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Steiermark

steiermark wijn kopen

Het bergachtige wijngebied Steiermark ligt in het zuiden van Oostenrijk. Het is de enige Oostenrijkse wijnregio met een mediterraan klimaat. Er worden vooral witte wijnen gemaakt. De vulkanische gronden maakt ze bijzonder mineralig. De Sauvignon Blancs behoren tot de beste van de wereld.

Süd-Oststeiermark

Kenmerkend voor Süd-Oststeiermark zijn de vele kleine, ambachtelijke wijndomeinen. De meesten zijn gevestigd op de hellingen van uitgedoofde vulkanen, die de contouren van het landschap bepalen. De 1.300 hectare wijngaard liggen rondom de stadjes Klöch, St. Anna am Aigen en Straden. Er worden prachige Sauvignon Blancs gemaakt. Eén druivenras mag niet onvermeld blijven en dat is de flegmatieke, aromatische Traminer uit Südost-Stiermark. Neumeister uit Straden is het beroemdste wijnhuis van de regio.

Südsteiermark

Südsteiermark brengt vooral frisse, witte wijnen voort. Een groot deel van de 1.950 hectare is beplant met Sauvignon Blanc. Daarnaast staat er ook veel Welschriesling, Morrilon (Chardonnay) Muskateller en Traminer. Südsteiermark is het meest pittoreske wijngebied van Oostenrijk, met zijn glooiende heuvels en ranke pijnbomen. Tegelijkertijd is het er hard werken: De wijngaarden liggen op steile heuvels, die mechanisatie onmogelijk maken.

Weststeiermark

Weststeiermark telt slechts 450 hectare wijngaarden, maar op dit kleine oppervlak weten de wijnboeren een verbazingwekkende verscheidenheid aan wijnstijlen te produceren. Allereerst de frisse Schilcher (rosé) met zijn zeer hoge zuren. Maar ook gespierde, tanninerijke rode wijnen en frisse, elegante mousserende wijnen. Meest verwonderlijk is, dat al deze stijlen en wijnen afkomstig zijn van één inheems druivenras: de Blauer Wildbacher.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.