Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Antoine Arena

Hij is alles behalve een doorsnee wijnmaker. Antoine Arena heeft er zijn levenswerk van gemaakt. Een Corsicaan pur sang die vrijwel in z'n eentje de wereld er van heeft overtuigd dat op zijn eiland, en in het bijzonder in de subregio Patrimonio, grote wijnen gemaakt kunnen worden. Antoine maakt ze zonder compromissen. Hij werkt biodynamisch, voegt geen gisten toe, klaart niet en beperkt de sulfiet tot het absolute minimum. Zijn wijnen worden tot de beste van Corsica gerekend.

Antoine Arena wijn kopen

Zoals zo veel Corsicanen van zijn generatie, ontvluchtte hij het arme Corsica in de jaren zeventig om op het Franse platteland een beter bestaan op te bouwen. Maar als zo weinig Corsicanen keerde hij enkele jaren later terug. Hij kon het niet aan zien hoe zijn eiland verloederde. Tegen de stroom in begon hij een wijnbedrijf. En waar andere boeren op het eiland gewend waren om hun druiven te verkopen aan een coöperatie, besloot Antoine zelf wijn te gaan maken. Met een duidelijke missie: de wereld tonen hoe mooi de wijnen van Corsica kunnen zijn.

Dat was geen eenvoudige opgave. Maar Antoine Arena is er de man ook niet naar om de weg van de minste weerstand te kiezen. Hij begon met een kleine wijngaard in de subregio Patrimonio. Hij werkt vanaf het begin biologisch en sinds een jaar of tien biodynamisch. Hij voegt geen gisten toe, klaart niet en filtert niet. Je kunt hem dan ook als een 'natuurwijn' maker zien. Maar wel als een heel goede. Zijn wijnen zijn opvallend zuiver en energiek.

Het koste Antoine en zijn vrouw Marie vele jaren om erkenning voor hun wijnen te krijgen. Maaar het is uiteindelijk gelukt. In Parijs is hij inmiddels een grote naam. Zijn wijnen worden beoordeeld als de beste van Corsica. Ze zijn niet goedkoop maar zeer gewild bij een kleine schare goed ingevoerde wijnliefhebbers over de hele wereld.

Inmiddels heeft Antoine assistentie gekregen van zijn zonen Antoine-Marie en Jean-Baptiste. Zij zijn erop gebrand om de naam van de familie Arena hoog te houden. Om natuurwijnen te blijven maken in de geest van Antoine. Maar wel ieder in hun eigen wijngaard. Want in de Corsicaanse traditie heeft Antoine de wijngaarden onder zijn zonen verdeeld. Zodat ze onafhankelijk kunnen opereren.

De wijnen van de familie Arena worden gemaakt van de typische druiven van het eiland. Voor de witte wijnen wordt de Vermentinu (ook wel Rolle genoemd op het vaste land en Vermentino in Italië) gebruikt en voor de rode de Nielluccio (genetisch gelijk aan de Sangiovese).

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.