Argiolas Iselis Nasco

Cantine Argiolas

druivensoorten Nasco

Bekijk deze wijn >>

17,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Cantine Argiolas

In het zuiden van Sardinië, 20 km ten noorden van Cagliari staat het wijnhuis Cantine Argiolas. Argiolas is een familiebedrijf, opgericht door Antonio Argiolas die in 1918 de eerste wijnstokken in de grond heeft gezet. Inmiddels is de derde generatie aan de beurt om de internationaal gerenomeerde wijnen te maken uit de regio Serdiana die bekend staat om olijven en wijn.

Wijn van Cantine Argiolas kopen

Cantine Argioles bezit verschillende DOC wijngaarden op Sardinië, waaronder Serdiana, Sisini, Selegas Bingias Beccias, Selegas Sa Tanca en Porto Pino. Elke wijngaard kent een eigen terroir met passende wijnstokken en beleid. Zo wordt in Selegas Sa Tanca naast de inheemse druivenrassen zoals Bovale Sardo, Nasco en Carignano, geëxperimenteerd met niet-traditionele rassen, klonen en selectie van traditionele rassen.

In de zogenaamde ’collection’ wijngaarden worden selecties van inheemse druivenrassen geplant om ze optimaal te kunnen beschermen en te onderzoeken. Niet in de laatste plaats om de kwaliteit van de wijnen naar een hoger niveau te tillen. De zonen van Antonio, Guiseppo en Franco hebben de moderne technieken gecombineerd met de ervaring van hun vader. Inmiddels hebben de kleinkinderen van Antonio het bedrijf overgenomen.

Passend bij de huidige tijdsgeest worden innovaties toegepast om de duurzaamheid te vergroten. Niet alleen wordt de ’carbon foot print’ verkleind door in lichtere flessen te bottelen. Ook in de wijngaard is aandacht voor een minimaal gebruik van chemicaliën, in de vorm van pesticides, mest of onkruidverdelgers; wijs gebruik van water en de afwisseling van gewassen om de bodem gezond te houden. Argiolas behoort tot de top van de Sardijnse wijnhuizen door hun karakteristieke en eerlijke wijnen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.