Armas Karmrahyut

ArmAs

druivensoorten 92% Karmrahyut, Areni Noir, Kakhet en Meghrabuyr

Bekijk deze wijn >>

18,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

ArmAs

Het Armeense wijnbedrijf ArmAs is het geesteskind van Armenak Aslanian, die opgroeide en fortuin maakte in de Verenigde Staten en in 2007 terugkeerde naar zijn vaderland. Hij spaarde kosten nog moeite om samen met zijn dochters in zes jaar een 'state of the art' wijnhuis en wijngaard uit de grond te stampen. Alles ontworpen door Italiaanse architecten. Ook de kelderapparatuur en de wijnmaker is Italiaans. Daarmee wordt een oude familietraditie van wijnmaken in ere hersteld.

Armeense wijn van ArmAs kopen

De eerste stap die Armenak zette was het kiezen van het beste terroir. Dat bleek in de provincie Aragatsotn niet ver van de hoofdstad Yerevan en de berg Ararat. Het was een rotsachtig stuk grond op een hoogte tot 1880 meter boven zeeniveau en 300 dagen zon per jaar. De bodem is zeer gevarieerd, meest vulkanisch maar ook met leisteen en kalk.

In 2007 was hier helemaal niets. Alles moest worden aangelegd, inclusief de infastructuur, een irrigatie systeem, electriciteit en stromend water. Alleen al de muur om de wijngaarden was 15 kilometer lang. Een enorm project met een fraai resultaat. De wijngaarden en boomgaarden meanderen nu onder het wijnhuis met op de achtergrond de berg Ararat. Zeker een bezoek waard als je in de buurt bent.

ArmAs maakt moderne wijnen van inheemse druiven. Net als Armenak's grootvader Armenak Aslanian sr. al deed: Karmrahyut, Areni, Voskehat, Rkatsiteli en Kangun. De wijnen hebben inmiddels grote prijzen gewonnen op internationale competities. En dat is het enige wat telt voor Armenak: eerherstel voor zijn familie met wijn die over de hele wereld gewaardeerd wordt.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.