Barolo Bricco Visette

Azienda Agricola Attilio Ghisolfi

druivensoorten Nebbiolo

Bekijk deze wijn >>

56,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Azienda Agricola Attilio Ghisolfi

De Azienda Agricola Attilio Ghisolfi is een klein wijnhuis in het hart van Piemonte dat Barolo wijnen maakt die tot de beste ter wereld behoren. Het wijnhuis staat sinds 1988 onder leiding van Gianmarco Ghisolfi. De wijngaarden liggen op de beste plekjes van de Barolo regio. Gianmarco weet als geen ander hoe belangrijk het is dat ze hun kwaliteit behouden. Daarom werkt hij bijna zonder bestrijdingsmiddelen om een gezond eco-systeem in de grond te behouden.

Wijn van Attilio Ghisolfi kopen

In 1988 nam Gianmarco Ghisolfi het bedrijf over van zijn vader. Hij brak meteen met een traditie. Zijn vader en grootvader teelden de druiven uit de eigen wijngaarden en verkochten ze aan de plaatselijke coöperatie. Gianmarco realiseerde zich dat zijn wijngaarden bij Bussia in potentie tot de beste van Barolo behoren. Hij ging zijn eigen wijnen maken van de eigen druiven.

Vanaf het begin heeft hij als doel gehad om compromisloos kwaliteitswijnen te maken. Niet zonder succes. Zijn vlaggenschip-wijn de Bricco Visette Barolo is veelvuldig in de prijzen gevallen en behoort tot een van de beste ter wereld. Gianmarco wordt samen met enkele andere illustere wijnmakers uit de regio tot de 'Barolo boys' gerekend. Wijnmakers die van de Barolo een moderne wijn hebben gemaakt die internationaal zeer gewild is.

Naast Nebbiolo - het ingrediënt van de Barolo - heeft Gianmarco Barbera en Freisa in de wijngaard staan. Daar maakt hij zijn tweede lijn wijnen van. Stuk voor stuk kwaliteitswijnen en met een iets vriendelijker prijskaartje dan zijn Barolo. De kwaliteit van de wijngaarden is voor een groot deel bepalend voor de kwaliteit van zijn wijnen. Gianmarco is zich daar nadrukkelijk van bewust. Daarom probeert hij de ecologische balans in zijn wijngaarden te bewaren. Dat betekent dat hij geen onkruidverdelgers gebruikt en enkel biologische producten om ziektes aan de druivenstokken te voorkomen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.