Bründlmayer Brut

Weingut Bründlmayer

druivensoorten Pinot Noir (30%), Chardonnay (40%), Pinot Gris (10%), Pinot Blanc (10%), Grüner Veltliner (10%)

Bekijk deze wijn >>

30,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Weingut Bründlmayer

Weingut Bründlmayer produceert al tientallen jaren Grüner Veltliners en Rieslings die bij de absolute top van Oostenrijk horen. Wijnmaker Willi Bründlmayer bewerkt zijn schitterende wijngaarden al dertig jaar volledig biologisch. Zijn internationale roem dankt hij aan geweldige wijngaarden en zijn ongebreidelde inzet om elk jaar weer topkwaliteit te maken.

brundlmayer

De prachtige wijngaarden van Weingut Bründlmayer liggen op de steile flanken van een heuvel niet ver van de Donau in het wijndistrict Kamptal. De bossen in het noorden beschermen de druiven voor de koude noordwesten wind. De zomers kunnen heet zijn maar 's avonds koelt het water van de Donau de wijngaarden af. Achthonderd jaar geleden stichtten cisterciënzers monniken al deze wijngaarden op de heuvel aan de Donau waar Bründlmayer tot op de dag van vandaag zijn druiven plukt.

Sinds 1980 zwaait Willi Bründlmayer samen met zijn gezin de scepter over het familiebedrijf. Met veel succes. Zijn wijnen worden door kenners van de Oostenrijkse wijn al jaren tot de absolute top gerekend. Net als steeds meer andere toppers werkt Willi Bründlmayer op biologische wijze.

brundlmayer-flessenDeze keuze vloeit voort uit Willi's eigen kijk op het wijnmaken. Het ecologisch evenwicht speelt daarin een belangrijke rol. Bründlmayer gebruikt alleen maar natuurlijke compost uit de eigen wijngaarden. Hij laat wijngaarden enkele jaren braakliggen voordat hij ze met nieuwe stokken aanplant, zodat de natuur zich volledig kan herstellen. Langs steile wijngaarden legt hij her en der kleine beekjes aan om erosie te voorkomen.

De Grüner Veltliner en de Riesling zijn de belangrijkste druiven voor Bründlmayer. Ze kunnen jaren worden opgelegd. Sterker: volgens kenners moet je zijn beste wijnen minstens tien jaar in de kelder laten liggen om hun werkelijke potentie te kunnen ervaren. Daarnaast maakt hij kenmerkende terroir wijnen van Pinot Blanc, Pinot Gris (Weiss- en Grauburgunder) en Chardonnay. De wijnen van druiven uit zijn beste wijngaarden dragen de naam 'Lamm' op het etiket.

De wijnstokken in deze wijngaarden hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan zeventig jaar. Ongeveer een derde van zijn wijngaarden is aangeplant met blauwe druiven: Zweigelt, St. Laurent en Pinot Noir. "Een uitdaging" volgens Willi Bründlmayer, want het is nog niet eenvoudig om in het koele klimaat van Kamptal karaktervolle rode wijnen te maken. Maar hij is de uitdaging - met succes - aangegaan, naar zijn eigen zeggen "omdat mijn vrouw 's avonds liever een glas rode wijn drinkt".

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.