Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Veel keus en prima kwaliteit

beoordeling

Heel veel keuze in wijnen uit heel veel landen. Prima kwaliteit in alle prijsklassen. Snelle levering.

Marjolein

Mijn aanrader: Koncho Aleksandrouli


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Château Kefraya

Château Kefraya is een van de meest succesvolle Libanese wijnhuizen. Het is een echt familiebedrijf dat vlak na de Tweede Wereldoorlog is gesticht door de familie Butros. Château Kefraya beheert 300 hectare aan wijngaarden en perst in zijn eigen kelder enkel wijn van de eigen druiven. Dat zijn altijd blends van bekende internationale druivenrassen, maar met een heel eigen karakter dat typerend is voor de Libanese Bekaa Vallei.

Wijn van Chateau Kefraya kopen

Château Kefraya is in 1946 gesticht door de Libanese familie Butros. Michel de Butros bouwde een kasteeltje op een heuvel in het westen van de Bekaa Vallei, die duizenden jaren eerder door de Romeinen al werd gebruikt als uitkijkpost. Op de flanken van de heuvel legde hij in terrassen de wijngaarden aan. In de grond trof hij leisteen, kalk, zand en gravl aan. In de jaren vijftig van de vorige eeuw perste hij er zijn eerste wijnen van.

Inmiddels heeft Château Kefraya 300 hectare aan wijngaarden in beheer. Die zijn aangeplant met internationale druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay, Viognier, Carménère en Marselán. Het is altijd de filosofie van de familie Butros geweest om geen druiven te kopen van telers. De familie beheert zijn eigen wijngaardnen perst zijn wijnen van eigen druiven in de eigen kelder. Dit heeft ze vanaf het begin in staat gesteld om de kwaliteit van de wijnen te controleren.

Château Kefraya maakt enkel blends van verschillende druivenrassen. Ook dat hoort bij de filosofie van het Château. In de woorden van Michel de Bustros: "Het vakmanschap is het resultaat van blenden. Zoals een schilder kleuren combineert in een schilderij, zo combineert de wijnmaker druiven om een harmonieuze wijn met een eigen karakter te creëeren".

Omdat de familie de eigen wijngaarden beheert, hebben ze altijd gelet op de kwaliteit van de natuur. Die is voor hen essentieel om een duurzaam bedrijf te hebben. Daarom wordt niet geïrrigeerd en werken ze praktisch biologisch (maar niet gecertificeerd).

Château Kefraya is succesvol in zijn aanpak. Er wordt inmiddels geëxporteerd naar 40 landen. De bekende wijncriticus Robert Parker is enthousiast en ook op internationale wijnconcours worden regelmatig blinkende medailles in de wacht gesleept.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.