Karela Mavrodaphne of Patras

Iniki George Karalas

druivensoorten Mavrodaphne

Bekijk deze wijn >>

12,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Iniki George Karalas

George Ioannou Karelas is in 1936 het wijnbedrijf Iniki George Karalas in Patras begonnen. Patras ligt in het noordwesten van Peloponnesos, aan de golf van Patras, met een heet en mediterraans klimaat. Een regio die bekend staat om de klassieke, elegante zoete rode wijnen gemaakt van de Mavrodaphne druiven, die ook de naam Mavrodaphne dragen.

Karalas wijn

In 1996 is het wijnbedrijf verhuisd naar Kato Achaia in de Peloponnesos waar ingezet is op de meest moderne faciliteiten om hoge kwaliteitswijnen te produceren en te laten ouderen op eikenhouten vaten. De druiven komen van een selecte groep wijnboeren die alleen de beste Mavrodaphne druiven mogen leveren, gerijpt in de zon en droogte. De wijngaarden liggen in een specifieke geografisch gebied, een ‘Protected Designation of Origin’ (PDO). Alleen druiven uit dit gebieden mogen gebruikt worden voor de Mavrodaphne van Patras wijnen. Van oudsher staat de regelgeving toe dat voor deze portachtige wijn ten minste 50% Mavrodaphne wordt gebruikt. De overige 50% wordt aangevuld door de Black Korinthiaki druif.

Karelas wil Mavrodaphne juist op de kaart zetten als kwaliteitsdruif. Jarenlang is de druif in Griekenland gebruikt voor bulkproductie terwijl de Mavrodaphne een enorm potentieel heeft. Karelas bewijst dit en gebruikt alleen maar de beste Mavrodaphne druiven voor hun Mavrodaphne van Patras. De wijnen van deze druif staan bekend om de zoetheid, portachtig. Met aroma- en smaakkarakteristieken van gestoofde rode kersen, pruim, chocola, kruidigheid en krenten. Om tot deze wijn te komen, worden de uiterst zorgvuldig geselecteerde druiven op de schil gefermenteerd in state-of-the-art roestvrijstalen tanks. Halverwege wordt de fermentatie gestopt door de toevoeging van wijnalcohol. Het beoogde resultaat is 120 gram restsuiker per liter met een alcoholpercentage van 15,5%.

De versterkte wijn rust vervolgens op de gistcellen voor meer intensiteit. Daarna wordt de wijn gedecanteerd en geklaard. De heldere wijn verlaat de stalen tanks voor Franse eikenhouten vaten. Voor ten minste een jaar mag de wijn hier in rijpen. Uiteindelijk eindigt de wijn in het glas als een stevige, zoete wijn met een uitnodigende zwoelheid en zoetheid.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.