Kyburg Cabernet Sauvignon

Kyburg Boutique Wines

druivensoorten Cabernet Sauvignon

Bekijk deze wijn >>

17,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

heel tevreden

beoordeling

de bestelling kwam snel; de wijnen waren lekker - zoals beloofd!

Łʉkasz Wiecheć

Mijn aanrader: Telavi Marani Saperavi Qvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Kyburg Boutique Wines

Kyburg Boutique Wines is het wijnhuis van Fred en Rosemarie Ruest. De wijngaarden liggen in de Devon Valley, een kleine en prestigieuze appellatie (ward) in Stellenbosch. Ze profiteren van warme zomerse dagen en verkoeling vanaf de Atlantische Oceaan in de nachten. Kyburg Boutique Wines maakt niet meer dan 25.000 flessen per jaar. Alle wijnen worden opgevoed in Franse eiken vaten. Ze horen bij de beste wijnen van Zuid-Afrika.

Kyburg Boutique Wines Zuid-Afrikaanse wijn kopen

Fred en Rosmarie Ruest komen oorspronkelijk uit Zwisterland. Ze noemden hun wijnhuis in Stellenbosch naar het Schloss Kyburg in de buurt van Zurich, waar ze beide opgroeiden. In 2006 brachten ze hun eerste wijnen op de markt. Het gaat ze niet om kwantiteit of geld; het doel is zo goed mogelijke wijnen te maken in het bijzondere terroir van de Devon Valley. Daarvoor gebruiken ze Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz druiven.

Ze hebben Frans Snyman, een Zuid-Afrikaanse viticulturist, in dienst om de wijngaarden te beheren. In de kelder maakt de Zuid-Afrikaan Jacques Fourie de wijnen. Alle wijnen krijgen een rijping in vaten van Frans eikenhout. De stijl van de wijnen is ook relatief Frans. Heel prettig van Kyburg Boutique Wines is dat ze de wijnen in de kelder bewaren tot ze optimaal op dronk zijn. Dat zie je tegenwoordig weinig meer. De meeste producten nemen - om financiële redenen - liefst zo snel mogelijk afscheid van hun wijnen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.