M'hudi Pinotage

M'hudi Family Boutique Wines

druivensoorten Pinotage

Bekijk deze wijn >>

11,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer prettig

beoordeling

Al enige tijd bestel ik Libanese wijn bij Andere Wijn. Altijd keurig op tijd geleverd voor nette prijzen. Zeker voor een wat meer bijzondere wijn zit je hier goed. Ik ben in ieder geval zeer tevreden.

Michel Nederstigt

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

M'hudi Family Boutique Wines

M'hudi Family Boutique Wines is een Zuid-Afrikaans familie bedrijf uit Stellenbosch. Het is het wijnbedrijf van de familie Rangaka. Ze waren de eerste zwarte eigenaren van een wijnhuis in het land. Alle gezinsleden, vader Diale, moeder Malmsey, zoon Tseliso en dochter Lebogang hadden een succesvolle carrière in een heel andere sector. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en tegen alle logica in werken ze nu allemaal op hun wijnbedrijf.

M'hudi Family Boutique Wines wijnen kopen

Toen Malmsey Rangaka als klein meisje de Westkaap bezocht zag ze de grote wijngaarden van Zuid-Afrika. Het maakte diepe indruk op haar. Maar een wijnbedrijf was voor zwarte burgers in de tijden van apartheid nog een illusie. Ze werd klinisch psycholoog. Maar haar droom om een eigen wijngaard te hebben, verdween nooit helemaal.

In 2003 was de situatie in Zuid-Afrika drastisch veranderd. De overheid verleende gustige leningen aan zwarte boeren. Hoewel ze beide geen enkele ervaring met wijn maken hadden, wist Malsmey haar man Diale (die een succesvolle universitaire carrière had) er van te overtuigen om een kleine boerderij met druiven en guaves in Stellenbosch te kopen.

De Rangaka's moesten nu het vak van wijnmaker leren. Ze hadden het geluk dat hun buren, de succesvolle wijnmaker Jeff Grier van Villiera Wines, graag bereid was ze de kneepjes van het vak te leren. Ze mochten zelfs van zijn faciliteiten gebruik maken. En daarnaast was het vooral een kwestie van veel studeren en veel uitproberen.

Enkele jaren later gingen ook zoon Tseliso (die een carrière had in de reclamesector van Johannesburg) en dochter Lebogang (die in de human resources werkte) in het wijnbedrijf werken. Tseliso doet nu de branding en Lebogang de marketing op de thuismarkt.

De M'hudi Boutique Winery wijnen worden inmiddels verkocht in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.