Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Klein feestje

beoordeling

Altijd een klein feestje als de bestelling van Andere wijn binnenkomt. Het boekje wordt ook gewaardeerd. Maakt het drinken extra leuk. Heb nog niet alle flessen gedronken, maar de Qvevris Rkatsiteli is al op herhaling geweest, een super start voor het drinken van oranje wijn. De Fataesca Regala vond ik ook erg lekker.

Michiel Hatenboer

Mijn aanrader: Qvevris Rkatsiteli


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Michlovský

Miloš Michlovský startte zijn wijnbedrijf in 1993, kort na de val van de muur toen de staat de genationaliseerde wijngaarden teruggaf aan de oorspronkelijke eigenaren. Miloš zette in op het hoogste kwaliteitssegment en werd in 2009 beloond met de uitverkiezing van Tsjechisch wijnmaker van het jaar. Hij is een trendsetter in Tsjechië en een pleitbezorger van de biologische wijnbouw.

michlovsky wijn

De wijngaarden van Vinselect, zoals Miloš' wijnbedrijf eigenlijk heet, liggen in het Zuiden van Moravië. Het terroir is nog het best te vergelijken met het nabijgelegen Weinviertel in Oostenrijk. Hij maakt een brede selectie van stille witte, rode en mousserende wijnen. Voornamelijk van druivenrassen uit de eigen regio.

Miloš Michlovský is een warm pleitbezorger van de biologische wijnbouw. Hij erkent dat niet elke druivenras zich daar even goed voor leent. Daarom grijpt hij terug op kruisingen die in de tweede helft van de vorige eeuw in Tsjechië zijn gekweekt. De Tsjechische overheid was op zoek naar nieuwe druivenrassen die resistent zijn voor de meest voorkomende druivenziektes. De Malverina, Lena en Laurot waren hier het resultaat van. Miloš heeft ze aangeplant en hij weet er bijzondere, goede wijnen van te maken. En, uiteraard, geheel biologisch.

Zijn innovativiteit en creativiteit maken van Miloš een van de toonaangevende Tsjechische wijnmakers. Daarom werd hij in 2009 door de belangenorganisatie van Tsjechische wijnmakers beloond met de eretitel Tsjechisch Wijnmaker van het Jaar.

Inmiddels heeft Miloš Michlovský bijna 120 hectare wijngaarden, verspreid over Moravië. Zijn wijnen worden in binnen- en buitenland gewaardeerd en verkocht.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.