Bruce

The Garajeest

druivensoorten Cabernet Franc

Bekijk deze wijn >>

24,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

The Garajeest

In Zuid-Afrika is een heuse 'beweging' gaande van kleine, veelal jonge wijnmakers die vanuit hun 'garage' wijnen maken die tot de beste van het land horen. Geen verveelde hobbyisten, maar dikwijls hoog (in de wijn) opgeleide wijnmakers die opereren vanuit hun passie. Exponent van deze beweging is Callan Williams die onder de naam The Garajeest slechts twee wijnen maakt. Van beide slechts een paar duizend flessen, en beide van opvallend hoge kwaliteit.

Zuid-Afrikaanse wijn van The Garajeest (Callan Williams) kopen

Callan komt van oorsprong uit Zimbabwe. Ze volgde haar wijnopleiding aan Elsenburg College en werkte als assistent-wijnmaker bij verschillende Zuid-Afrikaanse wijnhuizen. Sinds 2014 maakt ze haar eigen wijnen. Een rode Cabernet Franc en een witte Sémillon. Die vernoemd ze naar muzikanten die wat haar betreft een overeenkomst hebben met het karakter van de wijn: Bruce (Springsteen) is rood en Jim (Morrisson) is wit. De druiven haalt ze uit de ward (appellatie) Elgin in Stellenbosch.

Het wijnmaken, labelen, marketing en promotie; alles doet Callan zelf. Zonder budget, maar met social media heeft ze een merk gebouwd. De labels heeft ze zelf ontworpen. Toegegeven, die zien er hip en goed uit. Geldt gelukkig ook voor de inhoud. The Garajeest won met beide wijnen verscheidene prijzen. De Cabernet Franc won zilver op het Zuid-Afrikaanse Cabernet Franc festival. Haar Sémillon kreeg vier sterren in de Platter's Wine Guide.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.