Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Alvarinho druif

De Alvarinho of Alvariño druif wordt meestal vroeg geoogst. Hij geeft dan lichte, verfrissende witte wijnen met een smaak van vers geperste grapefruit en citroen. Vaak met een pittige mineralige ondersteuning. Is de Alvarinho laat geoogst, dan smaakt hij onvergelijkbaar rijper met tonen van abrikoos en perzik.

Vooral uit het Portugese wijngebied Vinho Verde kennen we de Alvarinho. Ze laten hem daar op pergola's groeien, om een zo hoog mogelijke opbrengst per hectare te krijgen. Ze oogsten hem jong want ze houden van frisse, beendroge witte Vinho Verde. En daarom is de fonkelfrisse Alvarinho hun grote vriend. Sommige wijnmakers laten hem lang rijpen. Dan verandert de Alvarinho van gedaante en geeft hij rijk exotisch sap met een stevige smaak en een lange afdronk

Ook in Spanje zijn ze er dol op, zij noemen hem Albariño. Vooral in het noordelijke Galicië, dicht tegen de Portugese grens, hebben de Spanjaarden hem aangeplant. De Alvariño is verantwoordelijk voor de enorm toegenomen populariteit van de regio Rías Baixas, waar ze hem graag mengen met bijvoorbeeld Torrontés en Treixadura.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.