Owners Reserve Colombard

druivensoorten Colombard (en 2% Chenin Blanc)

Bekijk deze wijn >>

26,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Colombard druif

De witte Colombard druif geeft frisse witte wijn. Je ruikt citrus als limoen en citroen. Je proeft vooral sappig fruit van perzik en grapefruit. De Colombard moet het vooral van zijn frisse zuren en fijne parfum hebben. Je kunt bij ons één wijn van de Colombard kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Hij groeit vooral in zijn bakermat: de Franse Sud-Ouest, in het bijzonder in Gascogne. Vele jaren werd de Colombard vooral geteeld om gedestilleerd te worden tot Armagnac. Nergens voor nodig, want de Colombard geeft prima witte wijnen.

Steeds meer wijnmakers zijn zich daar van bewust. Niet alleen in de Sud-Ouest, maar ook in de Nieuwe Wereld. In Zuid-Afrika is de Colombard de op één na meest aangeplante druif. Ook in Australië wordt er veel mee gewerkt. In Californië wisten ze het al veel langer. Daar was de French Colombard begin jaren negentig zelfs de meest aangeplante witte druif, vooral in de Central Valley.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.