Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Elbling druif

De Duitse Elbling druif geeft frisse witte wijnen met fijne zuren. Ze zijn niet erg alcoholisch en vrij licht. Het meest geschikt om mousserende wijnen van te maken.

De Elbling mag dan vrij onbekend zijn, het is één van de oudste Duitse druivenrassen. Al in de Middeleeuwen stond de Elbling in het Rijndal aangeplant. Aan het begin van de negentiende eeuw moet hij goed zijn geweest voor driekwart van alle Duitse wijngaarden. Van hieruit is hij via de Franse Elzas tot in Zwitserland terecht gekomen. Dat is bepaald niet meer zo. De Elbling is vrij obscuur geworden bij onze oosterburen. Hij komt nog mondjesmaat voor, voornamelijk in de Moezel. Je vindt hem vaker aan de andere kant van de rivier, in Luxemburg. Ook in Noord-Frankrijk en in Zwitserland is hij bijna verdwenen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.