Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Juhfark druif

De Juhfark is een zeldzame Hongaarse druif. Vroeger waren het strogele wijnen, die wel vijf jaar moesten liggen om op dronk te komen. De Hongaarse wijnmakers slagen er tegenwoordig in om de Juhfark al binnen een jaar of drie op dronk te krijgen. Je kunt bij ons één wijn van de Juhfark kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Je vindt de Juhfark alleen op de flanken van de gedoofde Somló vulkaan uit het piepkleine, oeroude en gelijknamige Hongaarse wijndistrictje.

Sinds de Middeleeuwen wordt aan de Juhfark uit Somló een mediciale werking toegeschreven. Wijn van de Juhfark zou de vruchtbaarheid verhogen. Habsburgse prinsen dronken wijn van de Juhfark druif uit Somló tijdens de huwelijksnacht. Het zou de geboorte van een zoon garanderen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.