Vidonia

druivensoorten Listán Blanco

Bekijk deze wijn >>

33,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Goed bestelproces

beoordeling

Prima geleverd, en de wijn was ook lekker

D.J. Baan

Mijn aanrader: Les Gourmets Rouge


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Listán Blanco druif

Als je een wijn van de Listán Blanco in je glas hebt, dan drink je zeer waarschijnlijk een fles wijn van één van de Canarische Eilanden of uit Andalusië. Want alleen daar kennen ze deze druif. Toch is hij veel bekender, want het is genetische dezelfde als de Palomino Fino druif, inderdaad: die waar de Sherry van wordt gemaakt. Je kunt bij ons één wijn van de Listán Blanco kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Het sherry-procédé is uniek en geeft de wijn een geheel eigen, oxidatieve stijl. Niet elke druif is daarvoor geschikt, maar de Listán Blanco/Palomino Fino blinkt er in uit. Plezierige bijkomstigheid is dat de druif de hitte van Zuid-Spanje prima aan kan. Zonder moeite zuigt hij het in de winter gevallen regen uit dorre wijngaarden. De Palomino Fino geeft bovendien een flinke opbrengst per hectare, zonder de kwaliteit van de wijn aan te tasten.

Het is een misverstand om te denken dat van de Listán Blanco alleen maar Sherry wordt gemaakt. We zien steeds meer 'normale wijnen' van deze druif verschijnen. Niet alleen uit Andalusië, maar vooral ook uit andere regio's. Op de Canarische Eilanden maken ze er bijvoorbeeld niet-geoxideerde wijnen van.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.