7 Fuentes

Canarische Eilanden

druivensoorten 90% Listán Negro, Tintilla

Bekijk deze wijn >>

19,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Canarische Eilanden

Wijn van de Canarische eilanden

De wijnbouw ontstond op de Canarische eilanden al in de 15de eeuw, toen Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers er graag een vaatje op pikten. Er wordt nog steeds wijn gemaakt, van vergeten druiven die groeien op vulkanische gronden. Je kunt bij ons één wijn uit Canarische Eilanden kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

In de late Middeleeuwen waren de Canarische eilanden een beroemde wijnregio. Vooral de Engelsen dronken graag de zogenaamde Canary Sack, in die tijd vooral zoete en geoxideerde kwaliteitswijnen. In Shakespeare's Henry IV heeft het personage Falstaff de bijnaam Sir John Canaries, omdat hij er maar moeilijk van af kon blijven.

De Canarische eilanden is een van de weinige plekken in Europa waar de druifluis uit de 19de eeuw de wijngaarden niet heeft verwoest. Daarom vind je hier nog echte Europese wijnstokken, en zijn de druiven niet geënt op Amerikaanse stokken zoals elders in Europa.

Lanzarote en Tenerife: Wijngaarden op vulkaanas

Er zijn negen DO's op de eilanden. De meest bijzondere eilanden zijn Tenerife en Lanzarote. Net als de andere eilanden vulkanisch, maar nog steeds bedekt met een laag grijs-zwarte vulkaanas. Hierop groeien de druivenplanten. De wijnmakers graven ronde kuilen, zogenaamde Hoyos, met een muurtje er om heen, om de druiven te beschermen tegen de harde Sahara wind.

Bijzondere druiven

Je komt er nog verscheidene autochtone, vergeten druivenrassen tegen. En daar wordt door de wijnmakers nog steeds de meeste wijn van gemaakt. De witte List├ín Blanco en de rode Listán Negro spelen de hoofdrol, samen met de Vijariego, met als tegenspeler de blauwe Negramoll. Andere bijzondere soorten zijn Tintilla, Diego, Bujariego en Caleta. Ze zijn niet eenvoudig te verkrijgen. Bijna alle wijn wordt op de eilanden zelf gedronken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.