Garcia de Verdevique Mil Pieles

druivensoorten Vijariego, Perruno, Torrontés en Viognier

Bekijk deze wijn >>

20,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Vijariego druif

Witte wijn van de Vijariego druif (ook wel Vigariego of Vijiriega) komt meestal van de Canarische eilanden en een enkele keer uit het Zuid-Spaanse Granada. Het is een oude, maar vrij zeldzame druif. Er worden zowel stille als mousserende wijnen van gemaakt. Die zijn over het algemeen aangenaam fris en niet al te alcoholisch. Je kunt bij ons drie wijnen van de Vijariego kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Vijariego druif komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit Andalusië. Daar is hij inmiddels, op elke wijngaarden in Granada na, verdwenen. Op de Canarische eilanden komt hij al sinds de 15de eeuw eeuw voor. Tegenwoordig is daar een kleine 500 hectare met Vijariego aangeplant. Een vergeten druif kortom. We kennen de Vijariego zelf vooral uit Granada. Het is naar onze mening een kwaliteitsdruif die potentie heeft.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.