Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Maturana Blanca druif

De Maturana Blanca is een zeer zeldzame witte druif uit het Spaanse La Rioja. De Maturana Blanca is een kwaliteitsdruif. Hij geeft frisse witte wijnen met opwekkende citruszuren, soms tropisch fruit en kruidigheid. Hoewel het misschien wel de oudste witte druif van La Rioja is, was hij enkele jaren geleden bijna uitgestorven. Je kunt bij ons één wijn van de Maturana Blanca kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Maturana Blanca stond waarschijnlijk in de zeventiende eeuw al aangeplant in La Rioja; destijds onder de naam Ribadavia. Tot op de dag van vandaag vind je hem alleen in de wijnregio La Rioja. In 2008 stond er nog maar drie hectare mee aangeplant. Hij was praktisch uitgestorven. Viura en Malvasia zijn tegenwoordig de gangbare druiven hier.

Door de inspanningen van enkele wijnboeren gaat de Maturana Blanca er toch weer bovenop komen. Sinds kort is hij weer officieel toegestaan in de witte Rioja wijnen. Verschillende boeren hebben hem weer aangeplant en in de komende jaren kunnen we daardoor wat meer wijnen van deze zeldzame druif verwachten. Niet veel, maar toch een handjevol.

Er is in La Rioja ook een rode Maturana Tinta toegestaan. Maar dat is geen familie van de witte Maturana. De Maturana Tinta is genetisch gelijk aan de Trousseau uit de Franse Jura.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.