Dugois Vin de Paille

druivensoorten Poulsard, Chardonnay, Trousseau en Savagnin Blanc

Bekijk deze wijn >>

33,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Trousseau druif

De Trousseau is een blauwe druif uit de Franse Jura die degelijke, vrij lichtrodee wijnen geeft met een stevig aroma van rode bessen, soms leer en dikwijls een spoortje tannine. Je zou het niet direct zeggen als je hem proeft maar de Trousseau heeft een goed bewaarpotentieel. Je kunt bij ons vijf wijnen van de Trousseau kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Trousseau is goed voor slechts 6% van de aanplant in de Jura. Het is geen makkelijke druif voor de wijnboer. In de Jura wordt hij vaak gemengd met Pinot Noir en Poulsard. Hij is de krachtigste van dit lichtrode stel en wat ons betreft de belangrijkste blauwe druif van deze bijzondere Franse wijnregio. Een enkele keer wordt hij gebruikt om Macvin du Jura van te maken, en hoe zeer we daar ook weer dol op te zijn, dat vinden toch een beetje zonde.

Al een paar honderd jaar geleden is de Trousseau terecht gekomen in Spanje en Portugal. Het is onbekend hoe dat zo gekomen is. In Spanje vind je hem vooral in Galiciƫ, onder de namen Merenzao of Bestardo. Hij is zelfs toegestaan in de Rioja, waar hij dan weer Maturana Tinta heet. In Portugal komt hij vaker voor dan in Spanje. Daar noemen ze hem Bastardo. De Portugezen gebruiken hem daar voor de Port. In de Dao regio vind je hem in Portugal het meest.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.