Dugois Vin de Paille

druivensoorten Poulsard, Chardonnay, Trousseau en Savagnin Blanc

Bekijk deze wijn >>

33,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Poulsard druif

De Poulsard druif groeit in de Franse Jura en geeft daar bleekrode wijnen. Ze zijn zacht van smaak en makkelijk drinkbaar. De laatste jaren slagen de wijnmakers er steeds beter in meer kleur aan de Poulsard te geven. Je kunt bij ons twee wijnen van de Poulsard kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Maar meestal lossen ze het kleurprobleem op door te mengen met Pinot Noir of Trousseau. De Poulsard is een teer plantje en de druiven hebben maar een dun schilletje. Niet gek dat wijnmakers uit andere regio‚Äôs niet in de rij staan om deze bijzondere variëteit te adopteren.

Hoeft ook niet, want na duizend jaar oefenen kunnen de wijnmakers uit de Jura er uitstekend mee uit de voeten. Daardoor is en blijft de Poulsard een curiosum, dat je niet snel bij de slijter zult vinden. Voor liefhebbers van Pinot Noir is de Poulsard zeker een aanrader. Mits hij niet in de Macvin du Jura terecht komt natuurlijk, de plaatselijke zoete likeurwijn die soms ook van Poulsard gemaakt wordt.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.