Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Perfect!

beoordeling

Vlotte bestelling en levering

Antoine Auret

Mijn aanrader: Pago del Vicario Petit Verdot Rosado


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Muscadet druif

De Muscadet druif dankt zijn naam aan de gelijknamige appellation uit het Westen van de Loire. Oorspronkelijk heet hij Melon de Bourgogne, want de Bourgogne daar komt hij oorspronkelijk vandaan. De Muscadet geeft ongecompliceerde, vrij neutrale lichte witte wijnen die het van hun frisheid moeten hebben.

Serveer er een plateau fruits de mer bij en je hebt een wijn die dit lichte gerecht volmaakt ondersteunt zonder een moment te overheersen.

De Muscadet groeit in de Pays Nantais, in het uiterste westen van de Loire, pal aan de Atlantische Oceaan. Om meer smaak en kracht uit de druif te halen maken de betere wijnmakers hem 'sur lie'. Ze laten de droesem, waaronder de gist, in het vat zitten tot de eerste lente. Pas dan filteren ze het er uit. Deze methode geeft de wijn meer expressie, diepgang en soms een prikkeltje, omdat er wat koolstof in de wijn kan achterblijven.

Totdat hij daar in de 18e eeuw verboden werd, was de 'Melon de Bourgogne' een belangrijke druif in Bourgogne. Hij kreeg een tweede kans in de Pays Nantais in de Loire, nadat de zeer strenge winter van 1709 daar een groot deel van de wijngaarden verwoestte. De Muscadet houdt wel van sneeuw en ijs en was daardoor een welkome nieuwe druif.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.