Quota 29 Primitivo

druivensoorten Primitivo

Bekijk deze wijn >>

10,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Primitivo druif

Wijn van de Primitivo druif is donker en kachtig, met tonen van bramen, anijs en zwarte peper. Ze hebben vaak veel tannines aan boord en kunnen een vrij lang bewaard worden. Je kunt bij ons één wijn van de Primitivo kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Sinds een paar jaar is de Primitivo 'hip' en zie je exemplaren uit het Zuid-Italiaanse Puglia of Sicilië bij de slijter liggen. Loop daarna even langs de slager want dit is wijn om bij een sappig stuk rood vlees te drinken.

De oorsprong van de Primitivo was lange tijd niet geheel duidelijk. Het is dezelfde druif als de Noord-Amerikaanse Zinfandel. En het is een oeroude druif, die waarschijnlijk op een Kroatisch eilandje in de Adriatische Zee is geboren. Daar groeit de Plavac Mali, de rode trots der Kroatische wijn, die er genetisch erg veel op lijkt. Lang werd dan ook verondersteld dat dit de oervader van de Primitivo was. Maar recent onderzoek wees uit dat een andere druif, de Kroatische Tribidrag met de eer mag strijken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.