Ktima Kir-Yianni

druivensoorten 50% Xynómavro, 30% Merlot en 20% Syrah

Bekijk deze wijn >>

16,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 1-3 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Snelle en persoonlijke afhandeling!

beoordeling

Anderewijn is een mooi voorbeeld van het feit dat er (weliswaar zeldzaam) nog webshops zijn die je op een zeer persoonlijke wijze helpen en je bestelling afhandelen.

Ik kreeg heel netjes een handout met alle wijnen die ik heb besteld met daarbij alle proefnotities e.d. Ook stond er zelfs nog bij een wijn een handgeschreven tip op het blaadje, dit geeft mij het gevoel dat het mensen zijn die de klant enorm waarderen. Heel fijn!

Na mijn bestelling had ik nog een kleine vraag over een andere wijn en hierop werd erg snel en heel netjes gereageerd. Al met al een heel fijne ervaring!

Joël

Mijn aanrader: Koncho Kisi Qvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Xynómavro druif

De Xynómavro is een Griekse druif die rijke rode geeft met pittige zuren, fijne kruidigheid en straffe tannine. Geen wijn om jong te drinken. Wijn van de Xynómavro komt pas echt tot z'n recht nadat een paar jaar flessenrust de tannines heeft verzacht. Je kunt bij ons één wijn van de Xynómavro kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Xynómavro is na de Agiorgitiko de meest aangeplante druif van Griekenland. Xynómavro betekent letterlijk 'zuur en zwart'. Dat valt overigens reuze mee, de kleur is niet al te donker en de zuren zijn pittig maar verteerbaar.

Je vindt de Xynómavro voornamelijk in de provincie Macedonië, in het noorden van het land aan de grens met 'de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië', zoals wij dit land dankzij de Grieken officieel horen te noemen. Wijn met de Náoussa appellatie is gemaakt van 100% Xynómavro en staat voor deze druif het hoogst aangeschreven.

 

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.