Ktima Kir-Yianni

druivensoorten 50% Xynómavro, 30% Merlot en 20% Syrah

Bekijk deze wijn >>

16,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2-3 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Ruime keus uit fantastische wijnen!

beoordeling

Op zoek naar oranje wijnen Georgië kwam ik op de site van anderewijn.nl terecht en bestelde ik heel wat meer dan alleen mooie oranje wijnen (een must in je voorraad!). Bijvoorbeeld heerlijke Petit Verdot uit Macedonië voor een mooie prijs! en witte Karas uit Armenië die inderdaad heerlijk is bij curry. Na een vlotte levering vonden we een beschrijving van alle wijnen, handig!

Johan-Willem

Mijn aanrader: Stobi Petit Verdot Barriques


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Xynómavro druif

De Xynómavro is een Griekse druif die rijke rode geeft met pittige zuren, fijne kruidigheid en straffe tannine. Geen wijn om jong te drinken. Wijn van de Xynómavro komt pas echt tot z'n recht nadat een paar jaar flessenrust de tannines heeft verzacht. Je kunt bij ons één wijn van de Xynómavro kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Xynómavro is na de Agiorgitiko de meest aangeplante druif van Griekenland. Xynómavro betekent letterlijk 'zuur en zwart'. Dat valt overigens reuze mee, de kleur is niet al te donker en de zuren zijn pittig maar verteerbaar.

Je vindt de Xynómavro voornamelijk in de provincie Macedonië, in het noorden van het land aan de grens met 'de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië', zoals wij dit land dankzij de Grieken officieel horen te noemen. Wijn met de Náoussa appellatie is gemaakt van 100% Xynómavro en staat voor deze druif het hoogst aangeschreven.

 

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.