Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is maandag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Uitstekende service

beoordeling

Goede wijn die ook nog eens heel snel geleverd wordt!

Marianne Klein

Mijn aanrader: Doosje Oranje Wijnen


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Barbaresco

barbaresco wijn kopen

Barbaresco wordt vaak in één adem genoemd met Barolo. Ze komen beide uit Piemonte, zijn beide gemaakt van de Nebbiolo druif en horen bij de meest gewaardeerde rode wijnen van Italië. Toch zijn er verschillen. Over het algemeen is de Barbaresco iets frivoler en soepeler, hij heeft een wat lager alcoholpercentage en komt sneller op dronk.

De wijngaarden waar de Barbaresco gemaakt wordt, liggen rond de driehoek van de dorpjes Neive, Treiso en Barbaresco. Iets ten Oosten van Alba waar de druiven voor de Barolo geplukt worden. De tere Nebbiolo druif gedijt hier uitstekend op de zuidelijke hellingen van het glooiende landschap.

De verschillen met de Barolo

Het is iets warmer in de wijngaarden van de Barbaresco dan in Barolo. Daardoor is de Nebbiolo hier eerder rijp en is de kans op een mislukte oogst kleiner. Doordat de druif voor de Barbaresco minder zoet is, is het alcoholpercentage ook iets lager, doorgaans 12,5%. Want vergisten betekent simpelweg dat suiker wordt omgezet in alcohol.

De grond bevat kalkmergel, maar met weer net een andere samenstelling van mineralen en dat geeft de Barbaresco een iets ander smaakpallet - met meer frisse bessen en bloesem - dan de Barolo. Het rijpingspotentieel van circa tien tot vijftien jaar is korter dan dat van de Barolo.

Ondanks al deze kleine verschillen bevatten de flessen met Barbaresco op het etiket normaliter (zeer) uitstekende wijnen. Maar met een beroemde broer als de Barolo blijft de voortdurende vergelijking tussen beide niet uit te bannen.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.