Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer prettig

beoordeling

Al enige tijd bestel ik Libanese wijn bij Andere Wijn. Altijd keurig op tijd geleverd voor nette prijzen. Zeker voor een wat meer bijzondere wijn zit je hier goed. Ik ben in ieder geval zeer tevreden.

Michel Nederstigt

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Chablis

chablis

Chablis in Bourgondië is over de hele wereld beroemd om zijn fonkel-frisse wijnen van Chardonnay. Ze hebben een kenmerkende, mineralige neus die doet denken aan vuursteen. Chablis combineert uitstekend met schaal- en schelpdieren. Chablis met oesters is een klassieke combinatie.

De 'koele stijl' van de Chablis heeft te maken met de bijzondere bodem en het koele klimaat. De wijngaarden liggen op een gesteente dat ooit van de bergen in de Jura is afgebrokkeld. Een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren dat Kimmeridge wordt genoemd. Deze Kimmeridge maakt de Chardonnay uit Chablis mineralig en geeft hem zijn neus van vuursteen.

Elk voorjaar vrezen de wijnmakers uit Chablis voor nachtvorst, die de net uitgelopen druiven en daarmee de hele oogst kan verwoesten. Om zo'n ramp te voorkomen plaatsen sommigen kacheltjes in de wijngaarden. Anderen besproeien de planten met water. Paradoxaal genoeg beschermt het laagje ijs dat daardoor ontstaat de plant.

Grand Cru en Premier Cru

De beste wijngaarden in Chablis hebben de Grand Cru classificatie gekregen. Ze zijn altijd herkenbaar als een echte Chablis. Geweldige wijnen om te combineren met bijvoorbeeld coquilles. De Chablis Premier Cru wordt na de Grand Cru het hoogst aangeschreven. Het aantal wijngaarden dat tot de Premier Cru wordt gerekend is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Daardoor willen er (nog) wel eens kwaliteitsverschillen zijn.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.