Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Côte de Beaune

Cote de Beaune wijn

In de regio Côte de Beaune in Bourgogne worden exclusieve Chardonnays gemaakt. Ze hebben magische namen als Meursault of Montrachet. Chardonnay uit de Côte de Beaune is een rijpe, vettige witte wijn met een rijke smaak van tropisch fruit, vanille en toast.

Waar in de Côte de Nuits alles om rode wijn van Pinot Noir draait, is de twee maal zo grote Côte de Beaune vooral beroemd om haar witte wijn van Chardonnay. De rode wijnen uit Côte de Beaune zijn minder bekend, maar doen nauwelijks onder voor de Côte de Nuits.

Appellaties van de Côte de Beaune

De Côte de Beaune kent 18 gemeenten die de eigen naam op het etiket mogen zetten. De belangrijkste zijn Pommard (rode wijn van Pinot Noir), Volnay (ook rood), Meursault (witte wijn van Chardonnnay), Puligny-Montrachet (ook wit) en Chassagne-Montrachet (voornamelijk wit).

Verspreid over de regio liggen Grand Cru's en Premier Cru's; de beste wijngaarden van de Côte de Beaune. Corton is de belangrijkste en grootste Grand Cru. Corton-Charlemagne Grand Cru is een witte wijn genoemd naar Karel de Grote, die er in de 9de eeuw al zijn wijn vandaan haalde. De Grand Cru's van Montrachet zijn intrigerende en zeer prestigieuze witte wijnen.

Hoewel er in de Côte de Beaune verscheidene wijnen worden gemaakt die tot de absolute wereldtop horen, zijn er ook handelaren die een graantje willen meepikken van de grote naam van de regio, zonder acht te slaan op de kwaliteit van het product. Pas daarom op voor een fles met een prestigieuze naam uit de Côte de Beaune op het etiket, als die voor minder dan 20 euro wordt aangeboden.

Appellations in de Cote de Beaune

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.