Garciano

Navarra

druivensoorten Garnacha en Graciano

Bekijk deze wijn >>

11,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Navarra

navarra wijn

De Noord-Spaanse wijnregio Navarra ligt tegen de Rioja geplakt en staat van oudsher bekend om zijn fruitige rosé. In de afgelopen jaren is er flink gemoderniseerd. Ambitieuze wijnmakers hebben nieuwe druivenrassen aangeplant. Ze richten zich op krachtige rode wijnen met een fijne structuur en zwoele tannines. Je kunt bij ons één wijn uit Navarra kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De reglementen van de DO Navarra laten een groot aantal druiven toe. Zowel inheemse Spaanse als typische Bordeaux-druiven, die hier al in de Middeleeuwen zijn aangeplant. Tel daar nog vijf verschillende microklimaten bij op en je kunt een groot aantal wijnstijlen verwachten.

In de 20ste eeuw was het de rosé - rosado - die in Navarra overheerste. Fruitig en rond, meestal van Garnacha. Daaraan is de laatste jaren geleidelijk een eind gekomen. Er wordt weliswaar nog een flinke hoeveelheid eenvoudige tot zeer aardige rosé gemaakt, maar steeds meer wijnmakers stappen over op serieus rood. Krachtige, dieprode wijnen van zwoele tannines. Liefst van Cabernet Sauvignon en Garnacha. Maar ook houtgerijpte Chardonnays doen het hier goed, al is witte wijn goed niet meer dan 10% van de totale productie.

Een tikje verwarrend, maar het meest zuidelijke deel van Navarra valt onder de DOCa Rioja, in de subzone Rioja Baja.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.