Badaceli Cal Grau Priorat

Priorat

druivensoorten 50% Garnacha en 50% Samsó (Carignan)

Bekijk deze wijn >>

27,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Goed bestelproces

beoordeling

Prima geleverd, en de wijn was ook lekker

D.J. Baan

Mijn aanrader: Les Gourmets Rouge


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Priorat

priorat wijn

Priorat is een nogal onherbergzaam gebied. Het ligt ingeklemd tussen ruige bergketens. De Romeinen maakten er al wijn, maar de wederopstanding van Priorat duurde tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Tegenwoordig worden er zeer krachtige en complexe wijnen van de Garnacha druif gemaakt. Je kunt bij ons één wijn uit Priorat kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Eind vorige eeuw beplantten enkele vooruitstrevende wijnmakers in de nauwe dalen en op de steile heuvels wijngaarden met de Garnacha druif. De wortels moeten hard werken om in de bodem van vulkanische leisteen water te vinden. Per hectare is de oogst zelden meer dan 2.000 liter en dat is heel weinig. Maar het sap is zeer rijk, geconcentreerd en mineralig en dat geldt ook voor de wijn.

De doorbraak kwam toen de ambitieuze wijnmaker Alvaro Palacios zijn Priorat van oude stokken in 1993 voor meer geld op de markt bracht dan de - tot dan toe - duurste wijn van het land. Kenners waren overtuigd. Deze rode wijn uit Priorat was de prijs waard. Sindsdien gaat het crescendo met de zeer geconcentreerde, stevige wijnen uit Priorat.

De Garnacha is de dominante druif van de regio. Maar wijnmakers mogen ook gebruik maken van Garnacha Peluda, Carignan (die hier Cariñena of Samsó wordt genoemd), Cabernet FrancCabernet SauvignonMerlot en Syrah.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.