Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Snel en verzorgd geleverd

beoordeling

de Groot

Mijn aanrader: Tikveš Rkaciteli


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Tolna

Tolna is nog maar ruim veertig jaar een zelfstandig Hongaars wijndistrict. Het ligt op de grens tussen 'wit en rood'. In het Noorden, dicht bij het Balaton meer, worden witte wijnen gemaakt. In het zonnige zuiden zijn de rode in de meerderheid. Tolna is jong, energiek en in opkomst. De kwaliteit van de wijnen wordt steeds beter.

Hongaarse wijn uit tolna kopen

In het Noordelijke deel van Tolna wordt voornamelijk witte wijn gemaakt van Chardonnay, Cserszegi F┼▒szeres, Sauvignon Blanc, Olaszrizling en Királyleányka. Het zijn frisse witte wijnen, harmonieus en verkwikkende zuren. In het zuiden van Tolna vind je dezelfde druiven als in het ernaast gelegen distcit Szekszárd: Vooral Portugieser, Kékfrankos, Cabernet Franc en Kadarka.

Hoewel er al sinds de Romeinse tijd wijn wordt gemaakt is Tolna pas sinds 1977 een zelfstandig Hongaars wijndistrict. Het klimaat in de ongeveer 2.000 hectare wijngaarden is vrij koel, met relatief milde winters en droge, zonnige zomers. Er zit zand en klei in de bodem, aangevuld met löss.

De kwaliteit van de wijnen uit Tolna haalt het nog niet bij Villány of Szekszárd. In Tolna worden aardige wijnen gemaakt. Kom je zo'n fles in Nederland tegen, dan hoef je er zeker niet met een boog om heen te lopen.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.