Momento Chenin Blanc-Verdelho

Walker Bay

druivensoorten Chenin Blanc en Verdelho

Bekijk deze wijn >>

26,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Prima wijn, snel geleverd

beoordeling

Doos met 12 flessen is niet te tillen!

Liesbeth C.

Mijn aanrader: Telavi Marani Saperavi


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Walker Bay

Zuid-Afrikaanse wijn uit Walker Bay kopen

Walker Bay ligt in de regio van de Kaapse Zuidkust aan de Atlantische Oceaan. Het is een heel mooie Zuid-Afrikaanse wijnregio: Vanaf de Hermanus Baai (bekend van de walvissen) rijzen de Kleinrivier Bergketens steil omhoog. Daarachter vindt je de wijngaarden op glooiende heuvels en in groene valleien waar verschillende rivieren doorheen stromen. Ze profiteren van het relatief koele klimaat. De wijnen zijn elegant en verfijnd. De betere wijnmakers uit Walker Bay slagen er in de druif en het terroir heel mooi in hun wijnen tot uitdrukking te laten komen. Je kunt bij ons één wijn uit Walker Bay kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De wijnbouw in Walker Bay profiteert van ernorm van haar ligging: Het klimaat is gematigd mediterraan met precies voldoende warmte en neerslag om elegante wijnen te produceren. Dat komt door de koele windstromen vanaf de Atlantische Oceaan en vanaf Antartica, die de zonnige Walker Bay afkoelen. Daardoor krijgen de druiven in de wijngaarden de kans om relatief langzaam te rijpen. De aroma’s in de druif ontwikkelen volledig zich met behoud van fijne zuren.

Binnen de regio Walker Bay liggen verschillende 'wards' (subregio's), die elk bekend staan om hun eigen onderscheidende 'terroir' en wijnen. De bekendste wards zijn Hemel-en-Aarde Vallei, Hemel-en-Aarde ‘Ridge’ en 'Upper' Hemel-en-Aarde Vallei. Overigens betekent dit ‘hemel op aarde’. De bodem van de wijngaarden in Walker Bay dragen varieert, je vindt er vooral verweerd graniet, schalie en gravel. 

Over het algemeen is het klimaat van Walker Bay ideaal voor druivenrassen als Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Shiraz. Wat deze druivenrassen in het glas gemeen hebben, is elegantie. Juist door het koele klimaat zijn wijnmakers in Walker Bay in staat om er verfijnde wijnen vante maken. Wijnen zonder opsmuk, waarin de druif en het terroir heel mooi tot uitdrukking komen. Het zijn 'cool climate' wijnen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.