Atlantis White

Argyros Estate

druivensoorten Assyrtiko, Athiri en Aïdani

Bekijk deze wijn >>

14,75

 bestellen Winkelwagen

Atlantis Red

Argyros Estate

druivensoorten Mavrotragano en Mandelaria

Bekijk deze wijn >>

16,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Argyros Estate

Argyros Estate is het kleine familie wijngoed van de familie Argyros op Santorini. Al vier generaties lang maakt de familie hier wijnen van de lokale druiven van het eiland, zoals de Assyrtiko. In de loop der tijd is het bedrijf aardig uitgebreid en de kelders zijn volledig gemoderniseerd. De huidige wijnmaker, Matthew Argyros is er bovendien in geslaagd zijn wijnen te exporteren naar andere landen. Ook door wijncritici worden ze uitstekend ontvangen.

Wijn van Argyros Estate uit Santorini

De huidige wijnmaker, Matthew Argyros, is in de voetsporen van zijn voorouders getreden. Zijn overgrootvader Georgios Argyros startte in 1903 het wijngoed op Santorini. Hij had maar vijf are wijngaarden en maakte wijn bedoeld voor de lokale consumptie. Op de traditionele wijze zoals deze al eeuwenlang op Santorini gebruikelijk was. In 1950 nam Matthew Argyros het roer over en hij breidde de wijngaarden uit naar 15 are.

De kleinzoon van de oprichter - en vader van de huidige wijnmaker - Yiannis Argyros heeft een enorme impuls aan het bedrijf gegeven. Hij nam het stokje in 1974 van zijn vader over. Hij breidde de wijngaarden uit naar 65 are en hij moderniseerde de wijnkelder.

Matthew is werkt zeer modern maar is de nalatenschap van zijn voorouders trouw gebleven. Zo is hij een groot promotor van de typische druiven van Santorini. Je zult bij hem geen Cabernet Sauvignon of Chardonnay in de wijngaard aantreffen. Hij werkt enkel met de witte Assyrtiko, Athiri en Aidani. Samen vormen zij de typische blend voor de übrefrisse witte wijnen van het eiland. Voor zijn rode wijnen gebruikt hij Mandelaria, Mavrathiro, Mavrotragano en Voudomato.

De druivenstokken staan niet in rijen zoals in de meeste wijngaarden. De bodem van het vulkanische Santorini bestaat uit lava, ijzer en as. Ze zijn kurkdroog door de felle noordenwind. De wijnboeren houden de stokken laag en maken er bosjes van om de druiven te beschermen tegen de wind en de zon. De druivenstokken drinken van de mist die 's nachts over het eiland trekt, maar de opbrengst sap per hectare is zeer beperkt en dat maakt ze niet goedkoop.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.