Hungaria Grande Cuvée

Hungaria

druivensoorten Chardonnay, Riesling 

Bekijk deze wijn >>

12,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Hungaria

Hungaria heeft een oude Hongaarse traditie van mousserende kwaliteitswijnen in ere hersteld. De frisse witte bubbels worden op een unieke wijze gemaakt en kunnen wedijveren met Cava's uit Spanje en Cremants uit Frankrijk.

hungaria champagne

Hongarije is waarschijnlijk niet bepaald het eerste land waaraan je denkt bij mousserende wijnen. Toch heeft het land een rijke traditie. In de 19e eeuw was 'champagne' uit Boedapest beroemd in heel Europa. De Oostenrijkse keizer dronk het graag. Zelfs de marketing, met fraaie posters in art nouveau stijl was zijn tijd ver vooruit. Na twee Wereldoorlogen en vooral het IJzeren Gordijn zijn de Hongaarse bubbelwijnen bijna volledig vergeten.

Bijna, want de eeuwenoude kelders bij Boedapest zijn enkele jaren geleden opnieuw in gebruik genomen. Hungaria is één van de voornaamste bedrijven die nieuwe bubbels in de Hongaarse wijn heeft geblazen. En kwalitatief de meest interessante. Hungaria koopt de druiven in de omliggende wijngaarden van Etyek-Buda. Vooral Chardonnay, Riesling, Királyleányka en Pinot Noir.

De mousserende wijnen worden vergist in Magnum flessen gedurende ong. twee à drie maanden. Daarna rijpen ze nog eens 9 tot 18 maanden 'sur lie'. Hierna worden de flessen, onder tegendruk, overgezet in drukbestendige tanks, afgesloten en gekoeld. De wijnen worden vervolgens gefilterd en de liquer de tirage wordt toegevoegd. Een rustperiode van 2 weken bij -7 °C volgt waarbij de gistcellen kunnen bezinken. Na nogmaals filteren wordt de mousserende wijn gebotteld, ook weer onder tegendruk. De wijn is nu gereed voor de verkoop. Dit proces heeft als voordeel dat men grotere hoeveelheden mousserende wijn van gelijkwaardige kwaliteit kan produceren in een korte periode. Ook is het niet nodig om de flessen met de hand te draaien (remuage), terwijl toch de aroma's, ontstaan tijdens de tweede gisting, worden bewaard.

 

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.