Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Weingut Emmerich Knoll

Emmerich Knoll is een van de internationaal bekendste Oostenrijkse wijnmakers uit het beroemde wijndistrict Wachau. Dit kleine wijnhuis behoort tot de absolute top van Oostenrijk. Iedereen die ook maar iets in de Oostenrijkse wijn doet of er iets mee heeft, kent de beroemde flessen van Knoll met het opvallende etiket. Zijn Grüner Veltliners en Rieslings zijn uitzonderlijk elegant, fris en mineralig en blijven zich vele jaren ontwikkelen.

Knoll etiketHet weingut van Emmerich Knoll uit Wachau is een van de bekendste Oostenrijkse wijnhuizen ter wereld. Het traditionele etiket herken je op een kilometer afstand en doet de harten van wijnliefhebbers over de hele wereld sneller kloppen. Niet alleen het etiket is traditioneel. Emmerich moet niet veel van nieuwe technologie en trends hebben. Hij vaart op zijn instict en maakt zijn wijnen al jaren op dezelfde manier, in dezelfde vaten. De druiven doen het werk. Stopt de fermentatie bijvoorbeeld terwijl er nog wat restsuikers in de wijn zitten, dan beschouwt hij dat als een kenmerk van de betreffende jaargang.

De 'handtekening' van de meester

Maar wie denkt dat Knoll zich laat leiden door gemakzucht, vergist zich pijnlijk. Met veel zorg en toewijding bewerkt hij met zoon Emmerich jr. zijn steile wijngaarden op de mooiste plekjes langs de Donau. Van zijn slechts 14 hectare wijngaarden komen Grüner Veltliners en Rieslings die tot de absolute wereldtop behoren. Ze dragen elk jaar weer de 'handtekening' van de meester zelf.

Knoll houdt niet van zware, vlezige witte wijnen. Toch hebben zijn wijnen een onwaarschijnlijk rijpingspotentieel. Na jaren blijven ze nog nieuwe aroma's ontwikkelen en krijgen ze steeds meer diepgang. Er zijn maar heel weinig wijnmakers die dat over hun Grüner Veltliners en Rieslings kunnen zeggen.

Je bent welkom!

familie knollOm lekker te kunnen experimenteren heeft Knoll nog wat Chardonnay en Gelber Muskateller, Rivaner, Pinot Noir en sinds kort Gele Traminer aangeplant. Hij maakt er op bescheiden schaal interessante terroir wijnen van, maar ze halen het niet bij zijn Grüner Veltliners en Rieslings. In sommige wijnjaren, als de weersomstandigheden zich er voor lenen, maakt hij edelzoete wijnen. Deze zijn schaars en zeer gewild collectors item.

Ondanks zijn internationale roem, schuwt Emmerich Knoll liever de pers. Hij wil zijn klanten graag ontmoeten, maar dan in het familierestaurant Loibnerhof-Knoll bij zijn wijngoed. "Je kunt mijn wijnen over de hele wereld proeven, maar mijn keuken alleen in Dürnstein in Wachau" is zijn motto. Ook al moet je er een paar uur voor omrijden, als je een echte liefhebber van frisse witte wijnen bent, is zelfs een paar uur omrijden meer dan de moeite waard voor een diner (met wijn!) bij Emmerich Knoll!

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.