Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer prettig

beoordeling

Al enige tijd bestel ik Libanese wijn bij Andere Wijn. Altijd keurig op tijd geleverd voor nette prijzen. Zeker voor een wat meer bijzondere wijn zit je hier goed. Ik ben in ieder geval zeer tevreden.

Michel Nederstigt

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Rivaner druif

Goede wijnen van de Rivaner - ook wel bekend als Müller-thurgau - combineren een zwoele, kruidige neus met een frisse smaak. Ze hebben een zacht aroma van groen fruit en citrus met dikwijls iets van perzik en muskaat. Ze zijn licht, aangenaam fris en makkelijk drinkbaar.

Eigenlijk is de naam Rivaner gebaseerd op het misverstand dat hij het resultaat zou zijn van een kruising tussen Riesling en Silvaner. Helemaal niet waar! In 1882 kruiste Herman Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau de Riesling met de Gutedel. De Rivaner is daarom beter bekend als Müller-Thurgau.

Het is een sterke druif die bijna altijd een hoge opbrengst per hectare geeft. Maar heeft de wijnmaker zijn dag niet, gooit hij er met de pet naar of kan hij het gewoon niet, dan kan de wijn te weinig zuren hebben en wordt hij lobbig en saai. Gelukkig zijn er in Duitsland, Oostenrijk, het noorden van Italië en zelfs in Hongarije enkele topproducenten die de druif op kalkrijke gronden hebben aangeplant en er lekker frisse wijnen van maken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.