Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Gutedel druif

De Gutedel druif geeft zachte witte wijnen. Vrij neutraal van smaak, met niet al te veel zuur. Niet spectaculair, wel aangenaam, maar jong drinken. Gutedel is de Duitse naam. In Zwitserland is de Gutedel beter bekend als Fendant. De Fransen spreken liever van Chasselas.

De Gutedel druif groeit in Frankrijk - vooral in de Loire vallei en de Savoie - in Duitsland - vooral in Baden - en in heel Zwitserland. Nog niet zo lang geleden werd duidelijk dat de Gutedel samen met de Riesling gekruist is tot de Müller-thurgau. Die werd in 1882 gecreëerd door de Zwitser Herman Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau. Müller dacht zelf dat hij de Silvaner gekruist had met de Riesling. Vandaar dat deze druif lang Rivaner is genoemd. Een historische vergissing dus: het was wel degelijk de Gutedel.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.