Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Silvaner druif

De witte Silvaner druif geeft dikwijls vriendelijke, zacht-frisse, vaak wat neutrale witte wijnen. Veel Silvaners zijn weinig uitgesproken, licht en blind geproefd moeilijk te herkennen. Maar er zijn fraaie uitzonderingen. Sommige wijnmakers slagen er in van hun Silvaners heerlijk frisse, bloemige en sappige witte wijnen te persen. De Silvaner is in opkomst.

De Silvaner wordt beschouwd als een Oostenrijkse druif. Maar daar is hij niet veel meer aangeplant. Enkel in Niederösterreich vind je hem nog. De meeste Silvaners komen tegenwoordig uit Duitsland, vooral uit Rheinhessen, de Pfalz en uit Franken. De Silvaners uit Franken staan het hoogst aangeschreven al zijn er ook in Rheinhessen en de Pfalz de afgelopen jaren wijnmakers opgestaan die zeer fraaie Silvaners weten te persen.

In Frankrijk groeit de Sylvaner, zoals hij hier gespeld wordt, enkel in de Elzas. De Sylvaner is daar een van de minder belangrijke witte druiven die in de smaak lijkt op de Pinot Blanc en de Auxerrois. In Italië vind je nog wel eens wijnen van de Silvaner in Alto Adige, in het uitsterste Noorden.

Ook in andere Midden- en Oost-Europese landen als Slowakije (Silvánske Zelené), Slovenië (Zeleni Silvanec) Tsjechië (Sylvanske Zelené) en Kroatië (Silvanac Zeleni) kun je wijn van de Silvaner tegenkomen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.