Pago del Vicario Petit Verdot Rosado

Pago del Vicario

druivensoorten Petit Verdot

Bekijk deze wijn >>

10,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Pago del Vicario

Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. Haar wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario maakt uiterst moderne wijnen, ongewoon, gewaagd en altijd gebotteld in fraai vormgegeven flessen.

pago del vicario wijn

Pago del Vicario is meer dan een wijnhuis. Het is een 'wijncomplex', met 130 hectare wijngaarden, een hotel en een restaurant. Opgericht door twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, in 2000. Pago del Vicario biedt een volledige culinaire ervaring.

Maar wij in Nederland zijn meer geïnteresseerd in de wijn. Die wordt gemaakt door Susana López Mendiondo. Niet de eerste de beste. Afgestudeerd als landbouwkundige met een specialisatie in wijn. Actief als wijnconsultant voor een groot aantal Spaanse bodega's en eerder wijnmaker bij het zeer prestigieuze Bodegas Mas Gil in Calonge, waar ze samenwerkte met Peter Sisseck, die weer beroemd is geworden met zijn Ribera del Duero Pingus wijnen.

Susana heeft de vrije hand bij Pago del Vicario. In de wijngaarden kan ze kiezen uit Tempranillo, Garnacha, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot voor rood en Chardonnay en Sauvignon Blanc voor wit. Ze experimeert er graag mee. Zo maakt ze witte wijn van de blauwe Tempranillo, zoet van Merlot en diepdonkerroze van Petit Verdot.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.