Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer tevreden

beoordeling

Snelle levering van kwaliteitsvolle wijnen , en lekker !!! [al geproefd]

Dirk

Mijn aanrader: Villa Nota Muscat Ottonel


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Paitin

Paitin is een klein familiebedrijf uit Piemonte in Italië. Het wijnhuis wordt sinds 1965 geleid door Secondo Pasquero-Elia. Inmiddels werken zijn twee zonen Giovanni and Silvano in het bedrijf. In de loop van de jaren hebben ze het aantal wijngaarden geleidelijk uitgebreid. Samen maken ze voornamelijk rode wijnen. Vooral hun Barbaresco's zijn beroemd en gewild over de hele wereld.

Paitin wijn kopen

De historie van het wijnhuis gaat terug tot 1796. In dat jaar kocht Benedetto Elia van Luigi Pellissero de boerderij, met kelder en enige wijngaarden tussen Alba en Asti in de wijnregio Piemonte. Elia's zoon Guiseppe breidde de wijngaarden uit en hij kocht een grotere, vijftiende eeuwse wijnkelder aan. Ongeveer honderd jaar later, in 1898, werd de eerste wijn van het wijnhuis geëxporteerd: de Barbaresco del Sori Paitin. De familie Pasquero-Elia maakt tot op de dag van vandaag een Barbaresco onder deze naam, het vlaggenschip van Paitin.

Elia is sinds 1965 de eigenaar van Paitin. In de loop van de jaren heeft hij het aantal wijngaarden geleidelijk uitgebreid tot in totaal 17 hectare. Daarmee is Paitin nog altijd een kleine, maar gespecialiseerde wijnmaker. Behalve Nebbiolo hebben ze ook Dolcetto, Barbera en Arneis druiven in de wijngaard staan. Met behulp van zijn zonen Giovanni and Silvano slaagt Secondo er in een deel van zijn opbrengst te exporteren. Hoewel op leeftijd, heeft Secondo voorlopig geen plannen zich terug te trekken uit de wijnkelder, al laat hij het werk in de wijngaarden inmiddels liever aan zijn zonen.

 

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.