Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Grénache Gris druif

De Grenache Gris is een druivenras dat minder bekend is dan broertje Grenache Noir en zusje Grenache Blanc. Familie, maar niet hetzelfde. De Grenache Gris heeft een lichtroze schil en wordt meestal gebruikt in blends.

In Frankrijk is de Grenache Gris toegestaan in dezelfde appellations waar ook de Grenache Blanc gebruikt mag worden. Je vindt hem vooral in de Languedoc en in de Rhône vallei. Daar wordt hij onder andere gebruikt voor de witte Châteauneuf-du-Pape. In Spanje noemen ze hem Gernacha Roja. Daar vindt je hem in Catalonië, Navarra en La Mancha. Ook hier blenden de wijnmakers hem dikwlijs met andere druiven. Dat Château Ksara uit Libanon hem ook in de wijngaard heeft staan en hem met de schillen laat weken om betere rosé te persen, dat is een goed bewaard wijngeheim.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.