Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit La Mancha

la mancha wijn

Castilla-La Mancha is goed voor de helft van de Spaanse wijnproductie. Meer dan een gemiddeld wijnland. Vroeger werd er vooral bulkwijn gemaakt. Dat is nog maar ten dele waar. Er wordt er in La Mancha lustig geëxperimenteerd door getalenteerde, innovatieve jonge wijnmakers, die er niet om geven of ze wel 'DO La Mancha' op het etiket mogen zetten en gewoon hun gang gaan. Je kunt bij ons drie wijnen uit La Mancha kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Het is het land van Don Quichotte. La Mancha is een grote droge en hete vlakte ten zuiden van Madrid. De wijnmakers hoeven er niet tegen molens te vechten. La Mancha heeft uitstekende omstandigheden om fatsoenlijke wijn te maken. Dat drukt de prijzen.

De Airén is er op grote schaal aangeplant. Met zijn dikke schil,en grote bladeren weet hij zich goed tegen de hete zon te beschermen. Dankzij La Macha is de Airén zelfs de meest aangeplante druif ter wereld. Helaas geeft de Airén nogal fantasieloze, vlakke witte wijnen. Regelmatig belandt hij daarom in de (goedkopere) Sherries.

De meeste rode wijn wordt gemaakt van de Cencibel, de plaatselijke cloon van de Tempranillo. Ook de Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot en de verder vrij onbekende Moravia worden veel gebruikt.

Valdepeñas

Er zijn nog vier geklassificeerde regio's in La Macha: La Macha, Méntrida, Mondejar en Almansa, maar Valdepeñas is de bekendste. Hier werden al in de 12de eeuw rode wijnen gemaakt. In de 19de eeuw reden de treinen naar Madrid af en aan om de hoofdstad van wijn te voorzien. Zelfs tot in Zuid-Amerika was Valdepeñas in die tijd zeer gewild.

Sinds de jaren zeventig zijn de wijnmakers uit Valdepeñas weer de goede weg ingeslagen: die in de richting van hoge kwaliteit. Vooral de rode houtgerijpte Crianza', Reserva's en Gran Reserva's kunnen de harten van liefhebbers bekoren. Ze zijn stoer en kruidig en worden meestal gemaakt van Cencibel of Cabernet Sauvignon.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.