Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Madrid

madrid wijn

De kleine wijnregio Madrid ligt in een halve cirkel om de Spaanse hoofdstad. In de praktijk is het een verlengstuk van La Mancha, de grootste wijnregio van Spanje en tevens een van de grootste ter wereld. Madrid staat bekend om haar eenvoudige, lekkere wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt bij ons één wijn uit Madrid kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Ooit groeiden de druiven tot in de wijken van de Spaanse hoofdstad. Tegenwoordig krullen ze zich op gepaste afstand om de stad. De kleine wijnregio heeft een typisch landklimaat met hete, droge zomers en matige vorst in de winter. In de praktijk is het een verlengstuk van de gigantische wijnregio Castlilië-La Mancha.

Er worden witte, wat notige witte wijnen van de Malvar druif gemaakt. Maar de meeste wijn uit Madrid is rood of rosé van de 'usual suspects' als Tempranillo (die ze hier simpelweg Tinto noemen) en Garnacha. Een aanrader is fruitige witte wijn van Albillo druif: een aangename dorstlesser in de hete Spaanse zon.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.