La Primilla de Tinaja

druivensoorten Pedro Ximénez met een beetje Montepila

Bekijk deze wijn >>

12,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Pedro Ximénez druif

De Pedro Ximénez (PX) is een Zuid-Spaanse druif die vooral gebruikt wordt om Sherry iets zoeter te maken. De Bodega's laten hem daarom na het plukken een tijdje in de hete zon drogen, zodat het overgebleven vocht zoeter wordt. Je kunt bij ons twee wijnen van de Pedro Ximénez kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Volgens een onwaarschijnlijke legende komt hij oorsponkelijk uit Nederland. Een Spaanse soldaat zou in de 17de eeuw de Pedro Ximénez hebben meegenomen uit Nederland. Een mooi verhaal, maar het is zeer twijfelachtig of het een waar gebeurd verhaal is.

Er wordt ook Sherry van pure PX gemaakt. Vaak als een verleidelijke dessertwijn. Met een fluweelzacht, dikkig mondgevoel en een smaak van rozijnen. Er zijn zeer oude exemplaren, die bijzonder complex en rijk van smaak zijn.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.