Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Pinot Meunier druif

De Pinot Meunier geeft lichte rode wijnen of milde rosé met een fruitige geur van viooltjes en jong rood fruit. Wijn om jong te drinken. Maar meestal wordt de Pinot Meunier gebruikt als ingrediënt voor mousserende wijnen, vooral Champagne.

Waarschijnlijk is het een afstammeling van de Pinot Noir. Hij kan goed tegen koude zomers en daarom vind je hem in Noordelijke wijngebieden, zoals de Franse Champagne. Voor een witte Champage worden de schilletjes snel verwijderd en het sap gemengd met dat van witte druiven, meestal dat van Chardonnay.

In Duitsland kom je hem tegen onder de naam Schwarzriesling. Duitsers maken er wel vaak cépage wijn van. Rood, rosé of mousserend. In de Duitse wijnregio Württemberg is de Pinot Meunier verantwoordelijk voor de locale specialiteit: de roze Schillerwein.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.