Meandro

druivensoorten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinta Barroca, Tinta Cão

Bekijk deze wijn >>

19,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

heel tevreden

beoordeling

de bestelling kwam snel; de wijnen waren lekker - zoals beloofd!

Łʉkasz Wiecheć

Mijn aanrader: Telavi Marani Saperavi Qvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Tinta Barroca druif

De Tinta Barroca, niet direct de meest bekende druivennaam, maar heb je wel eens een rode port gedronken, dan is de kans groot dat je zijn sap wel eens geproefd hebt. Want de Tinta Barroca is een van de vijf belangrijkste blauwe druiven voor de Port. De Tinta Barroca geeft zachte, stevige rode wijn. Vrij alcoholisch met veel rood en zwart fruit. Je kunt bij ons één wijn van de Tinta Barroca kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Tinta Barroca groeit in de Portugese Douro vallei. De wijnmakers zijn er dol op, want hij geeft een grote en betrouwbare oogst. Vroeger werd hij alleen gebruikt voor de zoete port. Sinds enkele jaren zijn de wijnmakers uit de Douro zich steeds meer gaan toeleggen op droge wijnen, en ook daarvoor wordt de Tinta Barroca dankbaar gebruikt.

De Tinta Barroca is een van de weinige port-druiven die ook buiten Portugal is aangeplant. Hij staat al lang in Zuid-Afrika, daar spellen ze hem als Tinta Barocca. Verscheidene wijnmakers maken er daar een versterkte port-achtige wijn van. Een handvol wijnmakers perst er een droge rode wijn van.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.