Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Trebbiano druif

Superlatieven zijn niet eenvoudig te vinden voor de Trebbiano druif, behalve dat hij veel is aangeplant. Want hij geeft wat saaie, neutrale witte wijn met frisse zuren. Hoeft helemaal niet slecht of onplezierig te zijn, maar vaak wel een beetje saai. Gelukkig wordt de Trebbiano vaak geblend met andere druiven.

Desalniettemin struikel je er over in Italië. Hoe kan dat nou? Waarschijnlijk omdat de Trebbiano prima ondersteuning biedt voor lichte gerechten. Hij is fris en vriendelijk maar leidt zelden de aandacht van je kookkunsten af.

Eigelijk is de Trebbiano een druivenfamilie. Er zijn verschillende variëteiten, van Trebbiano Toscano tot Trebbiano di Lugana. Je vindt de Trebbiano vooral de noordelijke wijnregio's van Italië. Drink je wel eens een glas Saove, dan drink je hoogstwaarschijnlijk Trebbiano.

Tot voor enkele jaren geleden was het verplicht een beetje Trebbiano in de Chianti te gieten, die verder van Sangiovese wordt gemaakt. Een heel slecht idee want daar wordt deze rode wijn niet beter van. Gelukkig zijn er steeds minder wijnmakers die het doen.

Helemaal Italiaans is de Trebbiano niet. Het is exact dezelfde druif als de Ugni Blanc uit Frankrijk. Het Vaticaan heeft hem daar in de 14de eeuw al naartoe gebracht.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.