Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Ugni Blanc druif

Superlatieven zijn niet eenvoudig te vinden voor de Ugni Blanc druif. Want hij geeft wat saaie, neutrale witte wijn. Vriendelijk, met aangenaam frisse zuren, maar een beetje vlak. Geschikt om te blenden met druiven die over wat een uitgesprokener karakter beschikken. Ideaal om een Cognac van te maken.

De Fransen hebben de Ugni Blanc aan de kerk te danken want het Vaticaan bracht hem er in de 14de eeuw al naar toe. Je vindt hem nog steeds in het Zuiden van Frankrijk, vooral in de Provence, in de Languedoc, Roussillon en Gascogne. Maar zeker niet op zo'n enorme schaal als in Italië - waar hij Trebbiano heet. En de Fransen hadden een beter idee dan de Italianen: ze gebruiken hem vooral om Cognac en Armagnac van te maken.

 

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.