Parri Chianti Montespertoli

Toscane

druivensoorten Sangiovese met een beetje Colorino

Bekijk deze wijn >>

11,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is maandag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Uitstekende service

beoordeling

Goede wijn die ook nog eens heel snel geleverd wordt!

Marianne Klein

Mijn aanrader: Doosje Oranje Wijnen


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Toscane

toscane wijn

Toscane is niet alleen een heerlijke vakantiebestemming, het is ook één van de belangrijkste leveranciers van Italiaanse kwaliteitswijnen. Chianti, Vino Nobile, Brunello en uiteraard de 'Super Tuscans'; ze komen allemaal uit de prachtige glooiende wijngaarden van Toscane, de bakermat van de Sangiovese druif. Je kunt bij ons één wijn uit Toscane kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Chianti

In de meeste wijngaarden van Toscane wordt Chianti geperst. En die is de afgelopen jaren in kwaliteit flink vooruit gegaan. Nog steeds is de Sangiovese de basis, maar de productiemethoden zijn flink gemoderniseerd. De Chianti regio is groot en daarom is er onderscheid gemaakt in verschillende districten, waarvan de Chianti Classico het hoogst staat aangeschreven. Lees verder over Chianti>>

Brunello en Vino Nobile

Twee van de meest vermaarde wijnen uit Toscane zijn de Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano. De Brunello wordt gemaakt van onversneden Sangiovese. Het zijn stevige, imponerende wijnen met een weelderige kruidigheid en rijpe tonen van zoete tabak. Brunello kan uitstekend bewaard worden en heeft enige jaren tijd nodig om zich helemaal te tonen. De Vino Nobile uit Montepulciano is eerder op dronk. Hij kent dezelfde samenstelling als de Chianti, maar is complexer en intrigerender. Dat heeft te maken met de bijzondere, vukanische wijngaarden rond Montepulciano.

Super Tuscans

Dat de kwaliteit van de wijnen uit Toscane in de afgelopen jaren met grote stappen vooruit is gegaan, is voor een belangrijk deel te danken aan de zogenaamde 'Super Tuscans'. Vermogende Italianen kochten eind vorige eeuw wijngaarden in Toscane en gaven gerenommeerde wijnmakers de vrije hand. Die plantten Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon aan en gebruikten eiken houten barriques om de wijn in te rijpen. Allemaal in strijd met de wettelijke voorschriften van de Chianti. Zo ontstond de opmerkelijke situatie dat veel van de beste wijnen uit Toscane als een 'tafelwijn' gebotteld moesten worden: de Super Tuscans. Inmiddels zijn de wettelijke voorschriften voor de Chianti aangepast, zodat de hele regio van de nieuwe inzichten profiteert.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.